T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - Tatlıpınar İlkokulu

Tarihçe

OKULUN TARİHÇESİ

                Okulumuz ilk defa 1928 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olup 1954'de köyün adının Tatlıpınar olarak değişmesinden sonra Tatlıpınar İlkokulu olarak hizmetini sürdürmüştür. Okul binası 1940'ta restore edilmiş,1969'larda hizmet veremez duruma gelmiştir. Bu gün içinde bulunduğumuz binanın 1969 yılında temelleri atılmış, 1975 yılına kadar köylülerin çabaları ile iki katlı, onbir derslikli, bir müdür odası ve tuvaletler ile 1975–1976 öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Eski okul binası enkazının kaldırılması ve çevre duvarları, Atatürk büstünün okul bahçesine dikilmesi ile güzel bir eser olarak eğitim öğretime devam etmektedir. 1994 yılına kadar sadece Tatlıpınar köyü öğrencilerine hizmet veren okulumuz, bu tarihten itibaren taşımalı eğitimin hayata geçmesi nedeniyle Yeniiskender köyü öğrencilerine de hizmet vermeye başlamıştır. 1995–1996 eğitim-öğretim yılında köy muhtarlığı ve vatandaş işbirliği ile okulumuzun çevre duvarları sıvanmış, pencere ve kapıları yenilenmiştir. 1997–1998 öğretim yılında, kesintisiz sekiz yıllık eğitim-öğretime geçilmesi ile birlikte Yeniceiskender, Büyükpınar ve Yaylacık köyü 2. kademe öğrencileri okulumuza taşınmaya başlamıştır. Bu nedenle okulumuzun öğrenci sayısı artmış ve derslikler yetersiz hale gelmiştir. Bunun üzerine okul müdürlüğü ve muhtarlık girişimde bulunarak, 2004-2005 eğitim öğretim yılında valiliğimiz tarafından okulumuza ek bina olarak salon, öğrenci tuvaleti, laboratuar ve BT sınıfı olarak kullandığımız derslikler yapılmıştır. Eski bina 2007 yılı yaz döneminde yapılan girişimler sonucu devlet vatandaş işbirliği ile tabanları, kapıları, pencereleri, değiştirilmiş, sobalı olan binaya kalorifer sistemi kurulmuş, yeniden iç kısmında kapsamlı bir tadilat yapılmıştır. Okulumuzun kuruluşundan bu yana mezun olan öğrencilerden birçoğu yurdumuzun değişik yörelerinde görev yapmakta, bir kısmı çeşitli lise ve dengi okullar ile üniversitelerde eğitimlerini sürdürmektedirler.

               Okulumuz 2020-2021 öğretim yılında ikokul ve ortaokulda 12 öğretmen, 1 müdür ve 2 müdür yardımcısı ile 110 öğrenciye hizmet vermektedir. Ayrıca okulumuzda görevli 1 kadrolu hizmetli ve 1 Typ personeli bulunmaktadır.

                  Okulumuzun her sınıfında akıllı tahta akitf halde bulunmakta olup, ilkokuldan ortaokula 9 sınıfı, 1 fen laboratuarı, 1 BT sınıfı, 1 idari odası, 1 öğretmenler odası 1 çok amaçlı salon, 1 kantin yeri ve tuvaletlerden oluşan bir binası ve halı sahası vardır. Çok amaçlı salon taşımalı öğrenciler için yemekhane olarak kullanılmaktadır. Salonun bir köşesi kütüphane, bir köşesi ise spor odası olarak düzenlenmiştir. Masa tenisi de bu salonda bulunmaktadır. Salon aynı zamanda toplantı salonu olarak da kullanılmaktadır. Salonda bir adet projeksiyon ve perdesi sabitlenmiş olup belirli gün ve haftalar da hava koşullarına göre burada kutlanmaktadır. Okulumuzda fiber internet bağlantısı vardır.

                    Okulumuzda normal öğretim yapılmaktadır. Taşıma merkezidir. Yaylacık, Büyükpınar ve Yeniiskender köyünden birinci ve ikinci kademe öğrencileri taşınmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.05.2021 - Güncelleme: 15.05.2021 04:14 - Görüntülenme: 388
  Beğen | 6  kişi beğendi